En hemsida till ditt företag – varför är det viktigt?

En hemsida till ditt företag – varför är det viktigt?

Många frontar endast sitt företag via sociala medier idag, och i många fall duger det eftersom sociala medier är en viktig del vid marknadsföring. Däremot finns det många fördelar med att ha en hemsida. I dagens samhälle googlar användare efter bästa betyg, råd och hjälp, för att hitta den bästa dealen. Om du inte har en hemsida, kommer du inte att synas bland Googles sökresultat. Syns du inte, finns du inte, i stort sätt. 

Skapa förtroende till kunder med en hemsida

Genom att ha en hemsida kan du enkelt bygga förtroende till dina kunder och då kan du slippa att riskera att det blir misstänksamma mot ditt företag. Många tar för givet att alla företag finns i både den fysiska och den digitala världen. Om du inte har en hemsida kan du anses vara irrelevant och det är absolut något du bör fundera över om vill fortsätta att växa.

Digital marknadsföring kan generera nya kunder

På din hemsida är det du som styr och kan enkelt fronta ditt företags budskap genom att visa dina potentiella kunder om din expertis, service och fantastiska rykte. De kan helt enkelt skapa sig en bild av dig och ditt företag direkt, och du slipper att berätta detta varje gång du pratar med nya kunder. 

 

Se din hemsida som en butik, fast att du har öppet dygnet runt. Publicera innehåll som svarar på kundernas frågor, på så sätt sparar både du och kunden tid, vilket gynnar er båda. Tid är pengar, så lägg tiden på något annat som kan få ditt varumärke att växa.

 

Ett plus i kanten är att du får gratis spridning via sökmotorer och det i sin tur kan leda till flera potentiella kunder. För att maximera detta kan du använda dig av Google Analytics verktyget för att optimera ditt innehåll och hitta nya potentiella kunder. Med verktyget kan du exempelvis se vad dina kunder söker på inom din bransch, förbättra din sökmotoroptimering (SEO) och få information om vilka produkter och tjänster som genererar mer.

WordPress – enkelt verktyg för att bygga hemsidor

Den marknadsledande plattformen för att bygga hemsidor idag är WordPress. Plattformen är enkel och du kan lätt uppnå ett proffsigt resultat, utan att behöva kunskapen för att koda den själv. Att skapa en WordPress hemsida är helt gratis. Du kan enkelt uppnå ett proffsigt resultat med WordPress plattformen. 

 

Anlita en webbyrå för att slippa pillandet! De kan hjälpa dig att skapa din hemsida från scratch, hjälpa dig med marknadsföring och andra saker som angår din hemsida. Det brukar vara en lönsam investering att anlita ett företag som är kunniga inom sitt område, då det kan hjälpa dig att optimera sidan efter dina behov. Du kan läsa mer om WordPress support här.