Paparazzi – En som använder kameran

Paparazzi – En som använder kameran

Paparazzi - One that uses the cameraFör alla som gillar att fotografera och även för de som inte gillar det, så finns det säkert en kännedom om vad en paparazzi är. Detta är i grund och botten en människa som flitigt använder kameran för att ta bilder där det händer saker gällande de rika och kända människorna. Detta betyder i grund och botten att en paparazzi fotograf hela tiden kommer att följa efter den aktuella personen eller personerna ända tills de slutligen får den bild som de är ute efter. Det som är tråkigt med detta yrke är att de enbart är verksamma inom och tar bilder som påverkar människorna på olika sätt och inte alltid i en positiv riktning.

Av den anledning anses detta inte vara något som egentligen ska kallas ett yrke enligt många. En del menar att denna typ av fotograf inkräktar på individens privatliv vilket kan anses som kränkande. Dock finns det självklart paparazzi fotografer som blivit väldigt kända genom detta yrke och som inte alls påverkar omgivningen negativt. Det är givetvis en smaksak och många kändisar idag är vana vid att ständigt vara i centrum för olika sorters fotografer, däribland paparazzi fotografer. Barn till kändisar kan även dessa bli utsatta för paparazzi fotografer men många av de professionella fotograferna undviker att fotografera med blixt då det kan vara skadligt för barnet.

Så länge det finns skvallertidningar som skriver vitt och brett om alla människors privatliv, så kommer det dock även alltid att finnas paparazzi fotografer. Detta är tyvärr något som hör ihop och ingen har ännu funnit lösningen på hur det ska gå att bli av med denna typ av industri. Genom att du är känd och populär är det inte lätt att klara pressen du utsätt för av popularitetssjäl. Ska du då också hela tiden behöva ducka för paparazzi fotografer, så är det tyvärr många gånger just det som blir för mycket.