Mobilappar som backar upp dina bilder i bakgrunden och redigeringsappar i mobilen

Mobilappar som backar upp dina bilder i bakgrunden och redigeringsappar i mobilen

Det finns många fotoappar. En del är väldigt bra, medan andra inte är fullt lika bra. Här får du läsa mer om appar som gör dina bilder ännu bättre samt om bra molntjänster som kan köras i bakgrunden. De flesta av oss har en kamera i mobilen, och därför finns det också många chanser att fånga den perfekta bilden. Det finns många olika appar som hjälper dig att redigera och behandla dina bilder innan du exempelvis lägger ut dem i ett socialt forum. Med hjälp av så kallade molnlagringstjänster kan du dessutom på ett smidigt sätt spara dem i mobilen.

shutterstock_158473457Redigera dina bilder direkt i mobilen

Med appen Snapseed kan du arbeta med dina bilder och få dem att se mer professionella ut. Appen finns för både iPhone och iPad samt för Android. Den gör det möjligt att snabbt och enkelt retuschera, beskära och ändra bildens perspektiv. Med denna app i bakgrunden är du aldrig långt ifrån en snygg bild. Vill du vara lite mer lekfull när du redigerar dina bilder? Installera i så fall Photo Lab Picture Editor. Med den kan du göra riktigt bra fotomontage, byta ut bakgrunder och lägga till snygga ramar. Det här är en rolig app som gör att kreativiteten flödar.

Spara dina bilder i molnet

När du har tagit riktigt bra bilder är det viktigt att du har en bra backup. Instagram kan fungera som en sorts backup, men ett exempel på en renodlad molnlagringstjänst är appen Dropbox. Om du har ett Google-konto kan du dessutom spara dina bilder i deras moln. De flesta appar erbjuder dig som kund en gratisversion på omkring 5 GB. Det räcker till omkring 3000 bilder från din smartphone. Du kan ställa in att dina foton synkroniseras automatiskt. På så sätt sparas alla dina bilder i molnet och du behöver inte oroa dig för att förlora dem. Tänkbara app-alternativ för dessa tjänster är Spideroak och Boxcryptor.