Fotografering förr och nu

Fotografering förr och nu

Photography Past and PresentInom området fotografering har det naturligtvis som inom många andra områden skett en stor utveckling. Ett riktigt sätt att fotografera med kamera och film har dock funnits i bruk sedan mitten av 1800-talet, men de bilder som då togs saknade naturligtvis den tekniska kunskap som gör att det idag går att ta perfekta bilder med bara en liten mobiltelefon. Hursomhelst skulle det inte dröja hemskt länge innan det skedde en utveckling av kameran och fotograferingskonsten. Plötsligt kunde den även ta bilder vid dåligt ljus med hjälp av blixtljus. Detta var under den tiden något helt revolutionerande som verkligen ansågs vara något som skapade verkligt fina bilder.

Som redan nämnts, var de tekniska kunskaperna som finns idag inte närvarande på den tiden och detta gjorde även att uttalanden som att en blixt hjälper till att ta bättre bilder skapades. En blixt hjälper inte på något sätt till att ta bättre bilder, utan är bara ett verktyg, snarare är det en förutsättning för att kunna ta lika bra bilder i mörker som du gör i normalt dagsljus. Nuförtiden finns det mängder av teknik och hjälpmedel för att du ska kunna ta hur tydliga bilder som helst, men ännu har utvecklingen inom detta område inte saktat farten. Tvärtom.

Här kan du egentligen ställa dig frågan när det inte behövs mer, och hur mycket det mänskliga ögat verkligen kan uppfatta när det betraktar en bild på 16 megapixlar eller en bild på 20 megapixlar? Är det verkligen möjligt för normala människor att se någon skillnad mellan dessa, eller är detta med många megapixlar numera bara ett spel för galleriet? Hur det än ligger till med det, kommer du aldrig ifrån att de bilder som idag kan tas med de moderna kameror som finns alltid vida kommer att överglänsa ett foto från början av 1900-talet.